ArendBonefaas.reismee.nl

Informatie Blessed Camp

Hallo allemaal en welkom op mijn reislog!!

Na een bewogen jaar van ‘keuzes' maken en voorbereidingen, komt de vertrekdatum langzaam aan in zicht. Als voorbereiding hoort daar natuurlijk het bijhouden van een reislog bij!

Met Doingoood ga ik drie maanden naar Kenia en wel naar het project Blessed Camp.

Hieronder vind je enige informatie over Blessed Camp.

Blessed Camp is een lokale dorpsgemeenschap aan de zuidkust van Mombasa en bestaat uit ongeveer 80 volwassenen en 100 kinderen. Deze gemeenschap is verstoten door de maatschappij onder het stigma van de ziekte lepra.

Lepra komt niet meer voor in Kenia en de slachtoffers zijn (voor zover je daar van kunt spreken) genezen van de ziekte, maar helaas kon niet voorkomen worden dat hun ledematen aangetast werden. Ook de kinderen, klein- en achterkleinkinderen lijden onder het stigma en hebben hierdoor geen toegang tot basale zaken zoals onderwijs en medische zorg. Ondervoeding is een groot probleem in deze gemeenschap. En dit probleem doet zich niet alleen voor bij de kinderen, maar ook bij de ouderen die daarnaast ook nog eens niemand hebben die voor hen zorgt.

Hoe het allemaal begon:

De mensen met lepra gingen naar een hospitaal voor behandeling van hun wonden en het krijgen van een kuur aan medicijnen, zodat ze andere mensen niet meer met Lepra konden besmetten.

Nadat de mensen met lepra hersteld waren wilden ze terug naar hun huis en familie. Echter hun familie gaf aan dat terugkomst niet gewenst was. Mensen met lepra werden en worden gezien als slecht en niet menswaardig.

De mensen gingen terug naar het hospitaal en kregen naast het hospitaal een stuk grond toegewezen waar ze mochten gaan wonen. De bevolking gaf deze plaats de naam; Tumbe (betekend; een plaats van tegenslag, van verworpen mensen.

Peter Ochiel (lokale coördinator Doingoood) ontdekte deze lokale gemeenschap in 2004 en besloot te helpen. Een van zijn eerste veranderingen was de naam! Tumbe maakte plaats voor BLESSED CAMP!!!

Doingoood werkt eraan om de inwoners van Blessed Camp te helpen zelfredzaam te worden. Zo is er inmiddels een gebouw neergezet dat nu dienst doet als kerk, schooltje, plaats om wonden te verzorgen en bijeenkomsten te houden. Daarnaast verzorgt Doingoood een voedselprogramma dat op dagelijkse basis voorziet in een maaltijd aan de mensen die dit het hardste nodig hebben. De wonden die de lepra slachtoffers hebben worden zoveel mogelijk verzorgd en er zijn inmiddels klassen gestart voor het onderwijzen van de kinderen.

De toekomstvisie voor het project Blessed Camp, is naast het verder ontwikkelen van de eerder genoemde gerealiseerde doelen, het starten van een officieel schooltje en het aanbod aan inkomens genererende workshops uit te breiden zodat mensen in de toekomst zichzelf kunnen onderhouden en voorzien in dagelijkse levensbehoeften.

Meer informatie is ook te vinden op:

www.dgfoundation.nl/blessed-camp.html

Groet,

Arend

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Doingoood